Nieuws

METROPOLE ORKEST X LOUIS COLE

Het Metropole Orkest speelt in juni 2023 drie concerten met Louis Cole in Wuppertal (DE), TivoliVredenburg en Carré.

Meer info

grafik duo @ greyspace in the middle

Een interdisciplinaire performance rondom de grafische partituur @ Greyspace in The Middle te Den Haag. 16/4/23 16:00

Meer info

het zwanenmeer

Het Balletorkest i.s.m. Het Nationale Ballet voeren het Zwanenmeer 17 keer uit in maart en april 2023.

Meer info via hetballetorkest.nl

Celloconcert martijn padding live op radio 4

De opname van Martijn Padding’s celloconcert ‘Last Words’, ging in december 2022 in première op Radio 4. Diederik werd als solist begeleid door de Ensemble Academy en dirigent Gregory Charette.

Beluister hier

Wereldpremière celloconcert
vlad chlek

In oktober 2022 ging ‘Möbius Strip’ van Vlad Chlek in première tijdens het Tracking Tilburg Festival te Tilburg. Diederik werd begeleid door het Brabant Chamber Orchestra onder leiding van Amin Ebrahimi.

Bekijk hier

Metropole Orkest op de cello biennale 2022

Diederik speelde met het Metropole Orkest op de Cello Biennale 2022 met solisten BartolomeyBittman, Nesrine en Svante Henryson (foto). Bill Laurence schreef voor Annie Tångberg en Emile Visser een nieuw celloconcert dat zijn verlate première beleefde.

asko|schonberg in concertgebouw

In april 2022 speelde Diederik met Asko|Schönberg de wereldpremière van ‘The Living Mountain’ gecomponeerd door de Oostenrijkse Thomas Larcher in een uitverkochte kleine zaal van het Concertgebouw.

benefietconcert residentie orkest

Benefietconcert voor Oekraïne met het Residentie Orkest gedirigeerd door Anja Bihlmaier en solisten Anna Fedorova, Maya Fridman en Konstantyn Napolov in Amare te Den Haag (maart 2022).

Asko|schonberg in muziekgebouw

Wereldpremière ‘inhabit_inhibit’ van componist Stefan Prins door Asko|Schönberg en Ensemblekollektiv Berlin onder leiding van dirigent Baldur Brönniman in het Muziekgebouw aan ’t IJ (feb 2022).